До кінця року буде затверджена «Стратегія розвитку Комишуваської ОТГ»

5 квітня 2018 року у приміщенні Територіального будинку культури Комишуваської ОТГ відбулася зустріч робочої групи з розробки «Стратегії розвитку Комишуваської селищної ради Оріхівського району  Запорізької області  на 2017-2030 роки» з представниками Центру розвитку місцевого самоврядування.

Допомогти правильно, компетентно розробити та затвердити важливий для розвитку громади документ – з таким проханням звернулося керівництво селищної ради до радника з питань регіонального розвитку Запорізького ЦРМС Ксенії Божкової, радника з комунікації ЦРМС Наталії Селюкової та радник з надання муніципалітетних послуг запорізького ЦРМС Тетяни Бордюг.

Представники центру пояснили, з яких кроків потрібно починати. По перше, і це найголовніше, потрібно зібрати всі статистичні дані: визначити проблемні питання населених пунктів, які увійшли до нашої ОТГ, ідентифікувати потенціали для розвитку, налагодити ефективну комунікацію між місцевим самоврядуванням та населенням громади тощо. У зв’язку з цим, як наголосила Ксенія Божкова, потрібно, у якнайкоротший термін, провести громадські опитування, обговорення щодо пріоритетних напрямків розвитку. Що турбує мешканців громади, які на їхню думку першочергові завдання потрібно вирішити керівництву – ось основа планування стратегії розвитку.

Після такого моніторингу, не менш важливим питанням є визначення звідкіля будуть братися кошти чи то з місцевого бюджету, чи то ресурси ЄС, чи то інші вітчизняні та міжнародні фондів на реалізацію запланованих заходів. А далі буде тривати безпосередньо розробка Стратегії.

Важка робота, але і керівництво Комишуваської ОТГ і представники Запорізького ЦРМС зацікавлені і у поліпшенні життя мешканців, і у розвитку та процвітанні території.

Тому на зустрічі було озвучене бажання вже до кінця 2018 року ухвалити Стратегію та працювати по ній.