ДЛЯ ЩЕПЛЕНЬ ГРОМАДЯН У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ Є ВСІ ВИДИ ВАКЦИН

Перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимир Шустов  відвідав локацію з масової вакцинації громадян, що розташована в обласному центрі молоді, щоб особисто ознайомитися з її роботою та обговорити можливі проблемні моменти.

Центр масової вакцинації на вул. Патріотичній, 49 запрацював одним із перших, а минулого тижня перейшов у щоденний режим прийому відвідувачів та значно підвищив темпи вакцинації. За останню добу одна мобільна бригада на базі центру зробила 195 щеплень, а в суботу вакцинацію пройшли 135 людей.

  • Наразі в державі триває 5 етап вакцинації громадян від COVID-19. Зробити щеплення може кожен охочий. Для цього необхідно лише прийти до найближчого пункту вакцинації. З минулого тижня всі центри масової вакцинації у Запорізькій області працюють в щоденному режимі, щоб кожен встиг зробити щеплення, –  повідомив Володимир Шустов, розмовляючи із журналістами під час відвідування центру.

Посадовець також додав, що в області є всі зареєстровані та дозволені для використання вакцини. Це Pfizer-BioNTech, CoronaVac, AstraZeneca та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя. Крім того, за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, робити щеплення можна і дітям, але лише тим, кому виповнилося 12 років і лише після консультації з лікарем.

Наостанок перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації зазначив, що зробити щеплення бажано до осені, оскільки саме в цей холодний період слабшає імунітет та збільшується ймовірність захворіти на різні вірусні інфекції. Він звернувся до усіх жителів Запорізького краю з закликом не відкладати на потім це важливе питання.