Для музичних митців запроваджено премію ім. Івана Паторжинського

Розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації затверджено Положення про премію за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського.

Премія  встановлюється відповідно до Програми розвитку культури Запорізької області на 2018-2022 роки з метою виявлення кращих зразків вітчизняного музичного мистецтва, підвищення професійної майстерності артистів, музикантів, композиторів, стимулювання залучення до професійної діяльності молодих талановитих авторів і виконавців, підвищення престижу і авторитету музичної галузі Запорізького краю.

Згідно з Положенням, претендентами на премію можуть бути громадяни, яким виповнилося 18 років та які проживають і зареєстровані в Запорізькій області, а також  внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в органах соціального захисту населення Запорізької області.

Премія встановлюється у таких номінаціях: за видатні досягнення у створенні музичного проекту; за видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві; за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості.

Для переможців у кожній із номінацій установлюється премія в розмірі  15000 грн. .

Матеріали на здобуття премії подаються закладами та установами культури і мистецтва, навчальними закладами, обласними організаціями та обласними відділеннями національних творчих спілок України, громадськими організаціями у сфері культури, які можуть представити на здобуття премій не більше двох претендентів у відповідній номінації.

Основними критеріями оцінки претендентів на отримання Премії є: значний внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва; високий професійний рівень, творча індивідуальність; значні досягнення у міжнародних та всеукраїнських престижних конкурсах, фестивалях.

Переможці визначаються експертною радою, склад якої затверджується розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Матеріали на здобуття премії подаються щороку до 10 вересня, а засідання експертної ради з визначення переможців –  до 20 вересня.

Церемонія вручення Премії відбувається щороку в жовтні на мистецькому заході з нагоди професійного свята – Міжнародного дня музики.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА