День українського добровольця відзначили зустрічами з бійцями АТО та волонтерами

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День українського добровольця. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Батальйон на початку квітня 2014 року передислокувався на Дніпропетровщину і отримав назву “Дніпро-2”.

Святкування Дня українського добровольця був установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

За відповідну постанову № 4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» на пленарному засіданні українського парламенту проголосував 231 народний депутат.

Зустріччю з волонтерами та добровольцями, а також переглядом документального фільму «Захисникам України та волонтерам присвячується», вшанували подвиг тих, хто докладав і продовжує докладати усі зусилля аби наша країна була цілісною та незалежною учні 8-11 класів КЗ «НВК «Джерело» та мешканці громади.

В глядацькій залі Комишуваського будинку культури від волонтера, почесного громадянина Оріхівського району, художника Анатолія Завгороднього, волонтера та автора вищезгаданого фільму Івана Панченка й місцевих добровольців лунали спогади про те, що відбувалося, й, яка ситуація на бойовому фронті зараз, про участь добровольчих та волонтерських формувань та багато іншого.