В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДЯТЬ ЕЛЕКТРОННІ КВИТКИ ДЛЯ УЧНІВ ТА СТУДЕНТІВ

У наступному навчальному році Уряд запровадить у тестовому режимі е-квитки для учнів і студентів. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Уряду. Скористатися ними буде можна буде через мобільний додаток «Дія», який працює в бета-версії.

Як заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, е-документи будуть підтвердженням статусу студента або учня, а також зберігатимуть відповідні права на пільги. Але паперові документи також продовжують діяти.

Технічне забезпечення можливості формування електронних квитків покладено на Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки України.

Довідково.

  • Оцифрування квитків відбуватиметься за згоди особи на використання даних, зокрема персональних, що містяться в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
  • Е-квиток формуватиметься автоматично за умови наявності усіх необхідних відомостей про студентський/учнівський квиток державного зразка в Реєстрі ЄДЕБО та міститиме унікальний електронний ідентифікатор – QR-код.
  • Перевірка достовірності е-квитка відбуватиметься за допомогою технічних засобів без додаткового пред’явлення документа, що посвідчує особу.

 

За матеріалами Урядового порталу

https://www.zoda.gov.ua/news/