В смт Комишуваха стався кричущий випадок

17 квітня 2019 року, голові Комишуваської селищної ради Юрію Карапетяну, від мешканки  смт Комишуваха надійшло повідомлення  про виявлення в зеленій зоні селища, неподалік від залічничного насипу, решток свиноматки.

Очільник громади, для попередження негативних наслідків, терміново повідомив про знахідку в Оріхівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, поліцію та Оріхівську державну лікарню ветеринарної  медицини.

Одразу, на місце події виїхала спецкомісія, яка виявила 10 поліетиленових мішків з рештками трупа свині. Після огляду, ветеринарними спеціалістами, було відібрано зразки вмісту мішків та відправлено для дослідження на АЧС та КЧС до Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Рештки загиблої тварини було спалено на місці у виритій ямі та засипано 25% хлорним вапном.

За результатами лабораторних досліджень ознак вірусної інфікованості загиблої тварини (в тому числі африканської чуми) не виявлено.

Наразі, працівниками національної поліції по факту проводиться заходи щодо встановлення власника тварини.

Керівництво Комишуваської громади звертається до усіх, хто володіє інформацію про вищезазначений випадок, повідомити на 102 або представникам селищної ради.