В ОРІХІВСЬКОМУ РАЙОНІ ПРЕДСТАВЛЕНО НОВОГО ГОЛОВУ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Сьогодні голова облдержадміністрації Віталій Туринок представив адміністративно-господарському активу Оріхівського району нового голову райдержадміністрації. Участь у заході взяв заступник голови ОДА Володимир Тарасенко.

Посадовець зачитав Розпорядження Президента України Володимира Зеленського, відповідно до якого з 29 лютого головою Оріхівської районної державної адміністрації призначено Анатолія Анатолійовича Хворостянова.

– Радий представити, шановна громадо, нового очільника району. В Оріхівському районі завершено процес формування об’єднаних територіальних громад ще у 2017 році, та створено п’ять об’єднаних територіальних громад, які повністю охоплюють межі району. Тільки вчора ми були на зустрічі, що присвячена змінам у Конституції України у частині децентралізації. Вважаю, що громада – це фундамент усієї держави. Бажаю вам, Анатолію Анатолійовичу, наполегливості та мудрості, щоб керувати районом. Оріхівський край може слугувати прикладом для інших, втім, завжди є над чим працювати. Сподіваюсь, ваша команда підтримає нового очільника, щоб разом працювати над розбудовою району, – зазначив Віталій Туринок.

Анатолій Хворостянов родом з Оріхівщини. За фахом – історик, закінчив Запорізький державний університет. Свій трудовий шлях розпочав у 1995 році із посади вчителя в одній із шкіл Оріхівського району. До останнього працював начальником відділу житлово-комунального господарства Комишуваської селищної ради Оріхівського району.

Під час зборів були обговоренні проблемні для району питання: реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Оріхів, реконструкція каналізаційно-насосної станції №2, будівництво стадіону чи спортивної площадки. Віталій Туринок наголосив, що наразі триває масштабна робота з ремонту доріг по всій області і в країні.

У ході робочої поїздки посадовці відвідали Оріхівську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування. Головний лікар Наталія Бєлова розповіла, що комунальний заклад «Оріхівська районна лікарня» засновано ще у 1915 році.

Заклад працює на 160 ліжкомісць, як багатопрофільний стаціонарний медичний заклад для забезпечення діагностики, догляду та лікування широкого кола невідкладних станів у стаціонарних та амбулаторних умовах у цілодобовому режимі. В лікарні здійснюється медична допомога за 32 спеціальностями. КНП «Оріхівська БЛІЛ» виконала ключові умови, які потрібні для укладення договорів з Національною службою здоров’я України.

Протягом останніх десяти років значно покращилась матеріально-технічна база закладу. За рахунок коштів з різних джерел фінансування було придбано необхідне медичне обладнання для акушерсько-гінекологічного, хірургічного, лабораторно-діагностичного та інших відділень. Для рентгенологічного кабінету отримано сучасний рентгенологічний комплекс.

Проведено реконструкцію вентиляційної системи операційних блоків та відділень. Протягом останніх років проведено реконструкцію дахів поліклінічного, пологового та інфекційного відділень. Важливо, що будівлі усіх відділень розташовані окремо, або мають окремі входи/виходи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/