В Комишуваській ОТГ відбулися щорічні консультації між міністерством закордонних справ Норвегії та ООН Жінки

У рамках щорічних консультацій між Міністерством закордонних справ Норвегії та ООН Жінки щодо програми з відновлення та встановлення миру структур ООН,  відбувся ознайомчий візит до Комишуваської об’єднаної територіальної громади. У заході взяли участь голова Комишувської селищної ради Юрій Карапетян, заступник голови  з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Заяц, старший радник Міністерства закордонних справ Норвегії Хілде Аустад, радник Посольства Королівства Норвегії в Україні Піттер Баук, міжнародна програмна менеджерка структури  ООН «Жінки в Україні» Домініка Стояноська, координаторка проектів МБФ «Український жіночий фонд» Тетяна Литвинова, представники Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування, а також членкині груп самодопомоги Запорізької, Луганської і Донецької областей.

Вітаючи учасників зустрічі, очільник громади Юрій Карапетян  відзначив роботу структури ООН Жінки в громаді, яка допомагає  в розробці гендерно чутливої Стратегії розвитку громади, акумулює й активізує мешканців об’єднаної території на вирішення проблемних питань. Також, він розповів про досягнення та плани, які поступово втілюються в життя.

Про першочергові пріоритети та виклики Комишуваської селищної ради щодо регіональних та національних зобов’язань з гендерної рівності розповіла заступник голови Надія Заяц. Вона наголосила на тому, що дуже важливо налагодити діалог з людьми різних верств населення громади та зрозуміти, які потреби потрібно включити в місцеву політику.

Підтримкою, в цій нелегкій справі для місцевої влади, стали групи самодопомоги. Так, в Комишуваській ОТГ, активні мешканці створили  3 такі групи – в Щасливському та Заріченському старостинських округах та смт. Комишуваха.  На зустрічі, мобілізатори цих груп розповіли про проблемні аспекти, які здебільшого стосуються соціальної сфери життя мешканців громади, про плани та перші результати своєї роботи.

Наостанок, поважні гості закликали усіх присутніх продовжувати розпочату роботу, об’єднувати зусилля та використовувати усі ресурси, на які така багата наша країна.