Відбулась зустріч селищного голови з родинами загиблих учасників АТО

04 листопада 2021 о 09.00 год. у приміщенні Комишуваської селищної ради була проведена зустріч селищного голови Юрія Карапетяна з родинами загиблих захисників України. Серед присутніх були Сущевська Олена Миколаївна, Сущевська Любов Петрівна, Сухова Анастасія Миколаївна, Саржинська Тетяна Володимирівна, Маркозова Емілія Макарівна, Мельник Наталія Миколаївна, учасники АТО Комишуваської громади Бородай Віталій Миколайович і Яланський Леонід Михайлович,  а також обласний депутат Віталій Лупинос.

Під час зустрічі обговорювалися питання про встановлення у Комишувасі пам’ятника учасникам АТО і воїнам-інтернаціоналістам, про виділення земельних ділянок родинам загиблих учасників АТО. Особливо бурхливе обговорення викликало питання щодо діяльності громадських організацій «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» і «Жіночі серця Зарічного» на території громади. Селищний голова повідомив членам зустрічі про лист, отриманий Комишуваською селищною радою, у якому йдеться про те, що до Запорізької облдержадміністрації звернулися представники Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО». У своєму зверненні вони повідомили, що їхня громадська організація підписала Меморандум про співпрацю з ГО «Жіночі серця Зарічного», яка здійснює свою діяльність на території Комишуваської територіальної громади, а також що представники двох організацій вже проводили спільні заходи та зверталися по допомогу до керівництва громади, але їхні ініціативи не були підтримані. Крім того, у листі було зазначено, що керівництво громади здійснює тиск на громадські об’єднання та не підтримує будь-які ініціативи громадськості. Голова нагадав, що раніше ( а саме 12 серпня 2021 ) від ГО «Жіночі серця Зарічного» надходив запит щодо підтримання ініціативи про оновлення/встановлення Державних Прапорів України біля могил загиблих захисників України, після чого 18 серпня 2021 для підтримання даної ініціативи була організована зустріч селищного голови з родинами загиблих. Тоді, обговоривши це питання, присутні відмовилися від встановлення Державних Прапорів України біля могил їх близьких, про що ГО «Жіночі серця Зарічного» було поінформовано листом. Інших ініціатив від громадських організацій щодо захисту інтересів учасників бойових дій та сімей загиблих захисників України до Комишуваської селищної ради не надходило. Голова наголосив, що Комишуваська селищна рада готова сприяти захисту таких інтересів  в межах наданих їй повноважень.

Присутні висловили незадоволення щодо втручання ГО «Об’єднання дружин  і матерів бійців учасників АТО» та ГО «Жіночі серця Зарічного» у відносини родин загиблих захисників України і керівництва громади та наголосили на тому, що не належать до членів зазначених громадських організацій і не  уповноважували зазначені громадські організації представляти їх інтереси. Будь-які ініціативи від сімей загиблих захисників обговорюються безпосередньо з селищним головою, керівництво громади миттєво реагує на такі ініціативи. Сім’ї загиблих не потребують посередництва громадських організацій, зокрема, ГО «Об’єднання дружин  і матерів бійців учасників АТО» та ГО «Жіночі серця Зарічного» і прохають ГО не втручатися у відносини родин загиблих воїнів і місцевої влади. За результатами обговорення було підготоване  колективне звернення від родин загиблих учасників АТО до голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха.