Власники люксових автівок сплатили до запорізьких бюджетів понад три мільйони

У першому півріччі до місцевих бюджетів регіону надійшло 3 мільйони 186 тисяч гривень транспортного податку (без даних великих платників, які зареєстровані у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС).

За інформацією начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Романа Афонова, компанії, установи і організації сплатили понад два мільйони, від громадян скарбниці отримали більше мільйона.

Зокрема, власники люксових автомобілів спрямували до бюджету м. Запоріжжя – 1,5 мільйона, мелітопольські і веселівські – 402 тисячі, оріхівські та гуляйпільські – 267 тисяч, бердянські і приморські – 259 тисяч, пологівські, більмацькі та розівські – 176 тисяч, василівські та михайлівські – 148 тисяч тощо.

Усього на Запоріжжі нараховується 121 СГД-юридична особа та 80 фізичних осіб, у розпорядженні яких є транспортні засоби, що підлягають оподаткуванню. Нагадаємо, ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік. Він сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п’яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Перелік автівок, за які необхідно сплачувати податок, розміщений на сайтах Державної податкової служби (http://tax.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/pereliki-/334862.html) та Мінекономрозвитку (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA).

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

У Запорізькій області посилюється боротьба із нелегальними АЗС

 

У Запоріжжі відбулось засідання штабу протидії нелегальному обігу пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на АЗС. Захід провів заступник голови облдержадміністрації (стажування) Віталій Тишечко за участю представників податкової служби області, податкової міліції, правоохоронних та інших державних відомств, залучених до спільних заходів боротьби з нелегальним автозаправним бізнесом.

За інформацією Запорізької облдержадміністрації, в регіоні проведено перевірки 392 автозаправних та автогазозаправних станцій. За їхніми результатами виявлено 109 порушень, із незаконного обігу вилучено пального на загальну суму 2,6 мільйона гривень та обладнання вартістю 5,1 мільйона. Нараховано штрафних та фінансових санкцій на суму понад 30 мільйонів.

Як повідомила начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Запорізькій області Юлія Зарецька, на початок липня суб’єкти господарювання придбали 353 ліцензії на право здійснювати роздрібну торгівлю пальним. За останній рік фахівці управління провели 74 перевірки.

Заступник начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління Головного управління ДФС у Запорізькій області Данило Шеремета зазначив, що співробітники податкової міліції відпрацювали 394 АЗС та АГЗС, у 343 з яких порушень законодавства не виявлено. Водночас було демонтовано 26 об’єктів, вилучено 303 тони палива на суму 3,7 мільйона.

Під час наради представники відомств визначили пріоритети у подальшій роботі з ліквідації нелегальних автозаправних станцій.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Із районів проведення ООС зустріли офіцерів податкової міліції Запорізької області

 

Днями у Державній фіскальній службі України проведено чергову ротацію особового складу підрозділів податкової міліції в районах проведення операції Об’єднаних сил.

Запорізьких офіцерів, які повернулися зі служби вздовж лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях, привітало керівництво Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Співробітники податкової міліції виконували завдання з контролю лінії розмежування, пунктів в’їзду та виїзду з непідконтрольних територій, протидіяли нелегальному переміщенню товарів та незаконному здійсненню господарської діяльності.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області