«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: ОНОВЛЮЄТЬСЯ АВТОДОРОГА Т-04-08, ЯКА З’ЄДНУЄ ПРОМИСЛОВІ ЦЕНТРИ ДВОХ ОБЛАСТЕЙ

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» продовжується ремонт двох ділянок територіальної дороги державного значення Т-04-08 Павлоград – Васильківка – Новомиколаївка – Оріхів – Токмак, загальною протяжністю 55,2 км.

На ділянці автодороги Т-04-08, км 78+093 — км 103+826, що пролягає від смт Новомиколаївка в бік м. Оріхов до с. Новосолошине, підрядною організаціїєю ТОВ «ОНУР» вже виконано роботи зі стабілізації основи дорожнього одягу за технологією «холодний ресайклінг». Паралельно з цим продовжуються роботи з фрезерування існуючого непридатного для подальшої експлуатації асфальтобетонного покриття.

Загальна протяжність вищезазначеної ділянки виконання робіт з поточного середнього ремонту 25,7 км

На другій ділянці автодороги Т-04-08, км 140+208 — км 169+671, що пролягає від міста Токмак до національної автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь, в напрямку м. Оріхів, вже майже на 10 км автодороги влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетоннного покриття.

Роботи з відновлення 29, 5 км дорожнього покриття виконує підрядна організація ТОВ “Автомагістраль-Південь”.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Запорізькій області, взагалі комплекс робіт з поточного середнього ремонту вищезазначеної автодороги передбачає повністю відновити зруйновані ділянки, влаштувати укріплення основи методом регенерації, влаштувати вирівнюючий та верхній шари асфальтобетону, виконати усі заходи з безпеки дорожнього руху, відновити узбіччя.

Дорога Т-04-08 з’єднує великі промислові центри двох областей: Дніпропетровської – це м. Павлоград та Запорізької – це м. Оріхів та м. Токмак. Дорога має зв’язок з дорогами: Запоріжжя-Донецьк, Енергодар-Василівка-Бердянськ. Це дає можливість розвитку економіки цих регіонів.