Бюджет Комишуваської територіальної громади недоотримує близько 5 мільйонів гривень.

3 квітня 2018 року у КЗ «Територіальний будинок культури» відбулася зустріч селищного голови Юрія Карапетяна, депутата, секретаря комісії з питань агропромислового комплексу та сільськогосподарського виробництва Віталія Лупиноса, начальника Оріхівського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Володимира Михайлова та заступника начальника Оріхівського управління ГУ ДФС Тетяни Щербакової з представниками фермерських господарств.

Керівництво ПФ «Інжектор», ТОВ «Інжектор ІІ», ТОВ «Таврія-2011», ТОВ «Берлен», ТОВ «Запорізькі лани» та інші неодноразово зустрічалися з керівництвом громади щодо нагального і вкрай важливого питання — оплати податків саме нашій території. За словами селищного голови Юрія Карапетяна, через те, що фермерські товариства чи господарства оплачують податки за місцем реєстрації, Комишуваська територіальна громада недоотримує в бюджет близько 5 млн. грн., а це практично два місцеві бюджети розвитку. Ці гроші пішли б на ремонтування доріг, освітлення тощо.

Важке питання. Земельні ділянки, які обробляють фермери, більшістю знаходяться на території Комишуваської громади, тому логічним би стало реєстрація фермерств та оплата податків у місцевий бюджет. Але є такі товариства, які працюють на землях, що знаходяться не тільки в нашому районі, а підпорядковуються й іншим громадам. Тоді, справедливими будуть і їхні заклики – платити податки до своїх бюджетів. Створення філій не допоможе у вирішенні проблеми. Як можна розв’язати цей Гордіїв вузол?

Нажаль, і законодавча база наразі не сприяє вирішенню цього питання, тому на зустрічі було вирішено написати листи-звернення від фермерських господарств, до губернатора Запорізької області, до керівництва Податкової служби, народного депутата та прем’єр-міністра України щодо бажання співпрацювати та оплачувати податки від своєї діяльності нашій громаді.

В свою чергу керівництво Комишуваської територіальної громади теж зверниться до вищезазначених посадових осіб, з проханням сприяти вирішенню цього вкрай важливого для розвитку території питання.